Skip to main content

Voordracht Prof. Johan Swinnen

De Lange Tocht: hoop, verbondenheid en houvast in de strijd tegen kanker

Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven. Twaalf jaar geleden drong de ziekte ook zijn gezin binnen toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor kankerpatiënten, 'Post voor Compostela'. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij een hart onder de riem van vele mensen.
Twee jaar later ondernam hij een nieuwe looptocht 'Beeldje bij beeldje' en creëerde daarmee een groot symbool van verbondenheid. Tijdens de coronaperiode startte Johan de actie 'Hou(t) me vast' waarmee hij via houten figuurtjes kankerpatiënten en hun naasten wat houvast wil bieden in de moeilijke periode die ze doormaken.

Wat mag je verwachten?
Johan vertelt tijdens zijn voordracht op een geanimeerde wijze over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Daarbij verleent hij op een toegankelijke wijze inzicht in het ontstaan van kanker, preventiemogelijkheden en behandelmethodes.
Aan de hand van heel wat foto’s en filmfragmenten neemt hij ons uitgebreid mee op zijn looptochten. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop.

Praktische informatie:
19.00u: onthaal
19.30u: start voordracht
21.00u: einde voordracht en mogelijkheid tot nakaarten

Locatie: GC Ter Kommen Hoeselt, Europaplein 2. 3730 Hoeselt

INSCHRIJVEN VERPLICHT

Prijs: Leden GRATIS, Niet leden 5 euro

Betaling: Gelieve het bedrag te storten op rekening van Leef met LEF vzw, BE79 3632 2363 2833 (de inschrijving is officieel zodra we het inschrijvingsbedrag hebben ontvangen)

Ben je member?